Mit VWnet

Har du ikke en konto endnu? Få mere ud af VWnettet, opret dig som bruger her og nu - helt gratis...
Shoutbox
23:29 Sxnder: Brændstoføkonomi
07:50 Variant: Tylle 2. Hvis det er en 412LS er det en 74 model. Ellers hedder den LE. Men kan selvfølgelig godt være registreret første gang i sent i 73
16:25 Tylle2: Hvordan finder man nyprisen på en VW412 LS Variant årg. 73 ?
18:06 Gregers: gregers72
10:22 runex: 1302 tagsænket
21:11 Genau: Glædelig jul og Godt Nytår.
17:07 Dillen: - "Hvad bil kører han?" - "Ingolf Thor".

Du kan se seneste shout historik her...
Sponsorer
Hovwdiaudi
Kit og buggy service
Get back on track
Classic vw parts

  5 Juni er National Historisk Køretøjsdag

Tags:
No tags yet.

(permalink) SBS Member
Skrev for 14 years siden | | | |

Grundlovsdag den 5. juni er også Danmarks National Historiske Køretøjsdag og derfor dagen, hvor ejere af historiske køretøjer gør brug af deres kulturskatte landet over.

30 år er anerkendt som den europæiske aldersgrænse for historiske køretøjer, og det er alle ejerne af disse historiske køretøjer, der også i år opfordres til netop denne dag at lufte deres gamle køretøjer, så man kan komme til at se så bredt et udvalg som muligt på vejene.

Mere end noget andet enkeltstående fænomen har muligheden for individuel persontransport skabt fundamentet for det samfund, vi i dag lever i, påpeger Motorhistorisk Samråd.

Motoriseret transport blev reelt en mulighed i det sidste årti af det 19. århundrede og har lige siden været i konstant udvikling. Op gennem 1920'erne og 30'erne blev især motorcykler mere almindelige, og selv mindre handelsdrivende begyndte at anvende dem som en del af deres daglige transport. Omkring 2. verdenskrig var der af naturlige årsager lidt afmatning i udviklingen, men efterhånden som industrisamfundet toppede, skete der også en opblomstring af den individuelle transport, hvor familien Danmark i 1950'erne og endnu tydeligere i 60'erne skulle på tur i vognen. Det var i respekt for denne væsentlige del af vores kulturarv, at man etablerede denne køretøjsdag, oplyser Motorhistorisk Samråd.

- At man så valgte at lægge dagen på Grundlovsdag, der er en helt unik dag for Danmark og dagen for rigets forfatning, markerer på skønneste vis de vigtige milepæle i landet udvikling, tilføjes det.

En lang række klubber har valgt at følge opfordringen og lavet arrangementer på dagen. Der er arrangementer over hele landet fra Nordjylland til Sønderjylland, på Fyn, Sjælland og i Storkøbenhavn.

På Fyn laves der for tredje år i træk et arrangement, hvor man fra middagstid samles og tager opstilling på Flakhaven foran Odense Rådhus. Sidste år lykkedes det at samle over 250 historiske køretøjer spændende fra 20'erne og frem gennem 70'erne. Hele arrangementet vil være afviklet omkring klokken 17, hvor alle deltagerne atter har vendt næsen hjemad, oplyser Lars Genild og Henning Thomsen fra arrangørudvalget.

Ovenstående er kopieret fra : http://www.motormagasinet.dk/artikel/VisArtikel.aspx?SiteID=MM&Lopenr=90511001

Se også :
http://www.motorhistorisk.dk/grundlovsdag.htm
http://www.motorhistorisk.dk/National%20Historisk%202009%20Fyn.pdf

Vi ses der :)

Mvh.
SørenS

-------------------------------------------
"Godt klaret min søn"
sagde djævlen og klappede mig på hovedet...

Reply

You must log in to post.