Mit VWnet

Har du ikke en konto endnu? Få mere ud af VWnettet, opret dig som bruger her og nu - helt gratis...
Shoutbox
23:42 nflorboe: Opstart efter stilstand
23:41 nflorboe: Olie
17:52 Riley: ledningsnet
23:29 Sxnder: Brændstoføkonomi
07:50 Variant: Tylle 2. Hvis det er en 412LS er det en 74 model. Ellers hedder den LE. Men kan selvfølgelig godt være registreret første gang i sent i 73
16:25 Tylle2: Hvordan finder man nyprisen på en VW412 LS Variant årg. 73 ?
18:06 Gregers: gregers72

Du kan se seneste shout historik her...
Sponsorer
Hovwdiaudi
Kit og buggy service
Get back on track
Classic vw parts

  Hvad skal man vide om en Type 3 ?

Tags:
No tags yet.

(permalink) T613-4 Member
Skrev for 18 years siden | | | |
Hvis vi nu forestiller os at jeg aldrig i mit liv har haft fingrene i nogen form for VW før, vil I så være søde at bære over med mig, når jeg kommer til at spørge om noget som har været vendt 1000 gange før?

Sagen er at jeg har en dagligbil af lidt eksotisk oprindelse. Og når den går i stykker, står den som regel stille ret længe ad gangen. Imens er jeg så nødt til at køre i en af mine 2 fine gamle 60'er biler, som jeg ellers kun har til pænt brug, - eller i min kones bil, som hun i sagens natur gerne vil beholde for sig selv! Derfor har jeg fået den fikse ide at anskaffe en ekstra bil (mere). :wink:

Det skal være en bil, som skal være så gammel at den er billig i vægtafgift og forsikring (eller i hvert fald bliver det inden for nogle år), den skal kunne rumme hele familien (2 voksne og 2 børn), den skal være pålidelig og driftsikker og så skal den være sjov at have med at gøre.

Er det ikke korrekt, at den mest oplagte bil er en VW Type 3 (Variant)?

Jeg er som nævnt fuldstændig blank på VW-området, men ellers er jeg 100% selvhjulpen m.h.t. vedligeholdelse og reparation. Så inden jeg nu kaster mig ud på markedet for at finde en bil, kunne det være rart, hvis I kunne give mig et par tips om, hvad man især skal holde øje med på en Type 3 og hvilke modeller/årgange der evt. er mere eller mindre attraktive.

På forhånd mange tak for enhver hjælp!
-------------------------------------------

Helt pjattet med gamle biler.....
(permalink) Frank_Andersen Member
Skrev for 18 years siden | | | |
Rust, rust, mangel på tilgang af reservedele og rust
-------------------------------------------
Jeg beklager, men nogle af billederne er taget med et Canon spejlreflekskamera.
(permalink) Bornholmer Member
Skrev for 18 years siden | | | |
manglel på orginale reservedele er faktisk ikke så slem hvis man kan li at lede efter dem , og har tid til at vente på de dukker op...

derfor er det en fed hobby bil -men som daylidriver holder den sgu langt fra , reservedelene er hammer dyre, priserne på en færdig bil er elendig, kontra de andre...

og som frank siger skulle man tro at de tiltrækker rust, som en magnet tiltrækker alm jern...

men mht køre komfort slår de en alm Type1 med flere længder , pladsmæssigt er de også væsentlig bedre..

og ja man kan normalt beskytte sig ud af rustproblemet , bare ikke på en Type3, der er mange steder hvor det er nærmest umuligt at gøre det effektivt nok, medmindre man skiller bilen totalt ad min hvert andet år...

men som sommerbil får man nok ikke en federe vogn , hvis den skal være gammel og en vw , på samme tid.

de har faktisk kun et minus :
DE KAN IKKE T
-------------------------------------------
Randers Jeg BOR I RANDERS - stik mig en Mokai for fan ;-)
(permalink) Frank_Andersen Member
Skrev for 18 years siden | | | |
Det mest oplagte er nok en Golf. En brugt tysker, ikke en der har kørt i DK
-------------------------------------------
Jeg beklager, men nogle af billederne er taget med et Canon spejlreflekskamera.
(permalink) T613-4 Member
Skrev for 18 years siden | | | |
Nå-da-da! 8O

Her gik jeg og troede at gamle VW'er var noget af det mest solide man kunne få fingre i, og så bliver man i direkte vendinger frarådet overhovedet at købe en: Sikke et gæstfrit forum! :lol:

Nå, I skal selvfølgelig have tak for inputtet. Det overrasker mig ikke så meget at bilerne ruster, jeg kan faktisk ikke lige komme i tanker om biler fra de årgange, som ikke formulder i en fart i det danske klima?

Men jeg skal altså forstå det således, at selv HVIS jeg nu fandt en rustfri bil, så vil den altså forsvinde mellem fingrene på mig?

Det overrasker mig til gengæld at disse biler ikke skulle være driftsikre. Nu er det som nævnt ikke meningen at den skal være daily driver, kun backup. Men den VIL kunne risikere at komme på gaden om vinteren. Dvs. at den skal være rimelig startsikker. Men det er altså ikke? Hvad er det typisk der så går galt med dem?

Og så må jeg lige spørge om en Type 4 ville være et bedre køb? Jeg mener ellers at kunne huske at de skulle være ganske besværlige. Jeg havde en kammerat engang, som havde en som han påstod havde "ET MEGET VANSKELIGT SIND"! :)

En Golf? 8O Er du ude på at jeg skal falde i søvn bag rattet? Mit liv er ALT for kort til kedelige biler, selv (eller især) som dagligbil. Og hvis den ikke har har en luftkølet boxer er det ikke en VW til mig!

Nåmmenaltså: Hvis jeg nu alligevel har fået den tvangstanke, at jeg godt kunne tænke mig en Type 3 (eller 4), hvad skal jeg så især kikke efter, ud over rust?
-------------------------------------------

Helt pjattet med gamle biler.....
(permalink) Lars Olesen Member
Skrev for 18 years siden | | | |
Jeg har haft både type 3 og 4 som året rundt dagligdags biler, og pånær at varmen ikke som i en ny bil er der ingen problemer med det.
Med hensyn til rust har begge modeller mange skjulte hulrum som i mange tilfælde aldrig har fået noget helst andet end fugt...

Selv tilsyneladenderustfri biler fra f.eks Sverige kan være slemme når de bliver skilt ad..

Men de kører fandme godt, den fedeste jeg har haft var en 412 med automatik....

Lars
-------------------------------------------
(permalink) Frank_Andersen Member
Skrev for 18 years siden | | | |
Ja især i snestorm ikke Lassie ?
Jamen så en Golf GTI 16V

De biler er driftsikre for 30 år siden. Men så har en masse ejere ødelagt dem med billige uoriginale dele ( vores forældre og bedsteforældre ) og nu står vi med problemet. Og rust beskyttelse var en by i Rusland. De troede i ramme alvor på om det betød noget om pladerne var 1,2 eller 0,9mm tykke. Altså de ville diskutere tiden det tog at ruste væk ikke om de gad at passe på den.
Hvis jeg havde været klog nok for 25 år siden, havde jeg købt en type3 fra min fars moster, der havde kørt 18000 km. Men jeg kunne ikke rejse 15000 kr. Den havde jeg da kørt i endnu hvis jeg havde haft pengene dengang. Kanonbil.
Lyseblå 70´er, der havde aldrig været bandet i vognen. Hendes søn fik den og flyttede til København. Så gik der jo kun 2 år før den blev smidt væk. Idioter.
-------------------------------------------
Jeg beklager, men nogle af billederne er taget med et Canon spejlreflekskamera.
(permalink) vwanders Member
Skrev for 18 years siden | | | |
Jeg kører dailydriver i en Type 3.. En 72 Fastback. Og den har ikke svigtet mig endnu. Nu er min så et virkeligt godt eksemplar, som siden ny er blevet passet hos Autocentralen Aalborg (ja, Frank.. 8) )hvor den er solgt. Og er rustbeskyttet i rigelige mængder. Den er nærmest så original den kan blive, med undtagelse af hjul og højde over vejen.. Ikke en uoriginal kabelsko i ledningsnettet og med gamle rynkede gummilister SOM ER T
-------------------------------------------
24446703 / rexsurewood@yahoo.dk

(permalink) Allan_Wind Member
Skrev for 18 years siden | | | |
Hej T613-4

Jeg synes bare det er toppen, at der er nogen som dig der stadig holder fast i at ville køre en ordentlig bil med sjæl til hverdag, og nægter at forfalde til at købe en Golf, eller som jeg selv, en Volvo.

Jeg synes bare du skal overhøre dommedags profeterne. En person der vælger at køre i en Tatraplan, har squ hår nok på brystet til at køre og holde en Type 3 VW kørende.

Her er mit råd:

- Hold dig til type 3, hvis ikke det skal blive alt for besværligt.
- Find en som har kørt så lidt som muligt. De koster stadig ikke vildt meget, og hvis du kan finde en der har kørt under 150tkm ville det jo være optimalt.
- Søg i Sverige. Der kan du finde en med kabinevarmer (standard i Sverige) og uden rust. Optimal kombination, når du nu vil køre hele året.
- Mekanisk er der ikke nogen problemer, der ikke kan løses, og inden vitale reservedele der ikke kan skaffes.

Go for it!
-------------------------------------------
Type 1 1956 Ragtop, Karmann Ghia Coupe 1957, Karmann Cab 1957 + (1963 Stingray :-)
(permalink) Bornholmer Member
Skrev for 18 years siden | | | |
en vw er nok det mest solide man kan anskaffe sig.

men en 40 år gammel bil kan man vel ikke forvente en god driftsikkerhed på, især ikke hvis den har været "knokkelforskruet" af 10 perlegrusmekanikkere...[i:68a967247c]( det er 90% af [b:68a967247c]alle[/b:68a967247c] gamle vw'er i dk )[/i:68a967247c]

den vil nok være pålidelig nok , men i forhold hvad man forventede af en bil dengang den var ny , og der er jo væsentlig forskel kontra hvad man forlanger af en bil i dag...

det var såmænd ikke for at skræmme dig , men forberede dig på mange timers vedligehold af en sådan bil - hvis den skal kunne holde til det...
det er vel i princippet logisk nok , midt i tresserne kørte man jo somregel til service eftersyn for hver 10000 km hvis ikke mindre , og i dag kører man jo næsten 50000 km mellem hvert eftersyn, det sætter lidt tingene i perspektiv...

selvfølge kan man køre i en gammel vw hele året, men det kræver mange kræfter og timer, gør man det for at spare penge , har man nok valgt forkert, det kan blive endog meget dyrt - hvis man forventer at den skal holde i mere end 2 år.

men vælger man nu at gøre det alligevel , vil jeg nok sige at en Type 3 er klart det bedste valg af alle de gamle vw'er , hvis man altså er indstillet på at bruge RIGTIG mange timer på vedligehold, det er vask , [b:68a967247c]årlig undervognsbehandling[/b:68a967247c] , motorjustering , isskrabning, afdugning af forrude , tørring af bundmåtter, smøring mm, gider man det kan det sagtens lade sig gøre...

men gider man ikke går bilen til og bliver ødelagt på MAX 2 år - og det er lidt synd
-------------------------------------------
Randers Jeg BOR I RANDERS - stik mig en Mokai for fan ;-)
(permalink) T613-4 Member
Skrev for 18 years siden | | | |
Nu begynder der at komme lidt mere konstruktive kommentarer! :D

Jeg har rodet med mere eller mindre gamle biler hele mit voksenliv, så jeg er ikke så naiv at jeg ikke godt er klar over, at gamle biler kræver en ekstra indsats. Faktisk har jeg aldrig prøvet andet (pånær et par dystre år midt i halvfemserne, hvor jeg supplerede min gamle Zephyr med en Volvo 340 :? ).

Men ligesom der var forskel på disse biler dengang de var nye, er der det også i dag. Hvornår har I f.eks. sidst set en jævnaldrende Simca eller FIAT? Alene det faktum at man møder VW'er andre steder end til veterantræf, må betyde at de har et eller andet. Og hvis man skal have en pålidelig klassiker, så er en VW vel sjovere end en Volvo Amazon eller en Morris 1000?

[quote:30af00427e]Hej T613-4

Jeg synes bare det er toppen, at der er nogen som dig der stadig holder fast i at ville køre en ordentlig bil med sjæl til hverdag, og nægter at forfalde til at købe en Golf, eller som jeg selv, en Volvo.

Jeg synes bare du skal overhøre dommedags profeterne. En person der vælger at køre i en Tatraplan, har squ hår nok på brystet til at køre og holde en Type 3 VW kørende.
[/quote:30af00427e]

He-he, Takskaduha! :wink:
Ja, det er rigtigt at man lærer at klare sig selv, når der er 800 km til nærmeste autoriserede værksted og reservedelsbiks! Og udover min Tatra (de hed kun Tatraplan i nogle år sidst i fyrrene) har jeg en DAF, som jeg også forsøger at holde kørende, samtidig med at jeg arbejder på at genoplive min trofaste gamle Ford. Det er på den baggrund at jeg havde spekuleret mig frem til at en VW Type 3 måtte være piece of cake!

Jeg har flere gange tidligere købt fine rustfri gamle biler i Sverige, og når man inden for 1 år kan finde hele 3 rustfri DAF'er (snak om en blikbil!), så er der altså tale om en klimaforskel. Så det bliver sikkert der eller i Tyskland jeg hitter noget spændende.

Men altså, udover rust hvad er der så af særlige ting man skal være opmærksom på (motor/gearkasse/undervogn)? Og hvordan er automatgearkasserne på disse biler? Jeg kunne godt tænke mig en selvskifter.
-------------------------------------------

Helt pjattet med gamle biler.....
(permalink) vwanders Member
Skrev for 18 years siden | | | |
Ja i forhold til din tatra eller daf, så er det nok nemt at holde en type 3 med stumper!.. 8)

Motor, gear, undervogn er ikke noget specielt krævende.. Forbroerne kan ruste og bærekugler koster en arm og et ben i god kvalitet, men ellers er der ingen ben i det sålænge det er smurt og passet. Automatgearet kører intet mindre end fantastisk. 3 trins og silkeblødt som i en amerikanerflyder.. Du skal bare sørge for at tjekke om den er blevet passet med olie og ellers lave en "stall-test" for at tjekke bremsebånd osv..
-------------------------------------------
24446703 / rexsurewood@yahoo.dk


Reply

You must log in to post.