Mit VWnet

Har du ikke en konto endnu? Få mere ud af VWnettet, opret dig som bruger her og nu - helt gratis...
Shoutbox
15:42 kleinbusRonnie: Frisk nok brianbhansen, vi burde have et nyt VWnettet, med app osv
15:35 BOB.L: Hey hvad mener i en bobbel fra 85 skal koste. Alt mekanisk virker fint og ikke meget rust;)
18:41 brianbhansen: Har lukket fb ned, så nu kan jeg kun følge med i vw herinde.
20:34 Dennisdk: Svinghjul
18:38 vwoderwat: Tak Henrik, har blockeret vedkommende
15:14 henrik: tror ham her er spam .... http://vwnettet.dk/profile/52759
23:51 lennart10: baja

Du kan se seneste shout historik her...
Sponsorer
Hovwdiaudi
Kit og buggy service
Get back on track
Classic vw parts

  Tilslutninger på Motorola generator

Tags:
No tags yet.

(permalink) Bruno171279 Member
Skrev for 2 months siden | | | |

Hej. Jeg har denne generator i min 1303. Den har 3 stik jeg lige kan se. Der står b+ d+ samt et andet stik lige ved siden af d+. Hvad er dette til? Og skal der ikke også sidde en stel på en af skruerne på generatoren? Jeg har en lille mørk ledning uden noget stik på der kommer sammen med den store plus ledning og den der går på d+ som jeg ikke ved hvor skal gå på. Jeg skal måske lige tilføje at jeg har problemer med at den lader for lidt. Ladelampen går ud, men har kun ca 12,8v med lyset tændt.

img_20170909_152026.jpg

(permalink) Bruno171279 Member
Skrev for 2 months siden | | | |

img_20170909_160342.jpg

(permalink) veteranen Member
Skrev for 2 months siden | | | |

En vekselstrøms generator på 12volt skal den give ved 2000 O/m 13,9- 14,8 volt

-------------------------------------------
veteranen6@gmail.com
Facebook venner nej tak-Kun de rigtige venner har min interesse..
(permalink) AndersHH Member
Skrev for 2 months siden | | | |

D+ til ladelampe. Ofte en blå ledning
B+ direkte til plus på batteri. Skal være en tyk rød ledning.

Den lille løse ledning er nok en rest af et dianogse-system, som VW opgav for mange år siden. Den ender i et stik, øverst i venstre side af motorrummet.

Den lave spænding kan være pga dårlige forbindelser, eller defekt generator. Giver den ok spænding med lidt omdrejninger som veteranen foreslår?

Mvh Anders

-------------------------------------------
Birkerød
1974 VW 1303/1600 ccm
the_lawnmower(bummelum)hotmail.com
(permalink) Bruno171279 Member
Skrev for 2 months siden | | | |

Målt ved ca. 2500 omdr giver den 13,3 v med alt lys slukket, 12,8 med kørelys og kun ca 12,3 med langt lys tændt. Det hele er målt over batteriet, der iøvrigt er nyt. Det skiftede jeg først da jeg troede det måske var det gamle der var færdigt.

(permalink) AndersHH Member
Skrev for 2 months siden | | | |

Det er nok lige i underkanten. Prøv at rense stik/forbindelser osv. inden du begynder på selve generatoren.
Jeg har aldrig målt på min, blot konstateret at ladelampen slukker. Er det et problem at den ikke kan holde strøm?

Hvis det er et problem at den aflader, ville jeg købe en ny generator. Men jeg er også doven, og gider kun at afmontere/montere generator een gang. Det er ikke så svært når man har prøvet det et par gange, men det er ikke den fedeste ting at lave på en folkevogn.

Mvh Anders

-------------------------------------------
Birkerød
1974 VW 1303/1600 ccm
the_lawnmower(bummelum)hotmail.com
(permalink) Bruno171279 Member
Skrev for 2 months siden | | | |

Ladelampen slukker godt nok. Ja den aflader stille og roligt når man kører i den (med lys tændt, efter ca 100 km er batteriet ved at være fladt igen. Den aflader ikke ved stilstand kun under kørsel.

(permalink) veteranen Member
Skrev for 2 months siden | | | |

Når du måler ladningen,skal alt forbrug være tændt, så vidt som muligt.Det vil sige storforbrugere ,som lys,visker,stoplys m.m. Det skal jo være overskud til batteriet og det er der ikke her. Det skal være som jeg skrev tidligere. Men kik lige efter det Anders anbefaler først.

-------------------------------------------
veteranen6@gmail.com
Facebook venner nej tak-Kun de rigtige venner har min interesse..
(permalink) Bruno171279 Member
Skrev for 2 months siden | | | |

Så har jeg fået rengjort alt hvad jeg kunne finde af forbindelser, men det ændrede nu ikke meget. Herefter målte jeg lidt videre med alt forbrug tændt. Over batteriet er der så kun 12,4V, MEN hvis jeg måler mellem B+ på generatoren til stel på motoren så har jeg 13,5V og 14V mellem D+ på generatoren til stel på motoren.
Hvis jeg måler mellem stel på motoren til bilens stel har jeg så 0,7v, så noget kunne vel tyde på dårlig forbindelse mellem motor og bilen stel. Er der et stelkabel jeg ikke lige kan se mellem motor og karosseri ?

(permalink) AndersHH Member
Skrev for 2 months siden | | | |

Der sidder et stelkabel mellem gearkasse og bund. Det ser sådan her ud:

https://www.csp-shop.com/en/electric/ground-strap-gerabox-971-237-150-27654b.html

Det kunne godt være her hunden ligger begravet.

-------------------------------------------
Birkerød
1974 VW 1303/1600 ccm
the_lawnmower(bummelum)hotmail.com
(permalink) Frank_Andersen Member
Skrev for 2 months siden | | | |

Det kunne jo tyde på at den ikke laver nok ampere
Prøv at søge på et gammelt indlæg jeg kaldte "lader lader være"

-------------------------------------------
Jeg beklager, men nogle af billederne er taget med et Canon spejlreflekskamera.
(permalink) veteranen Member
Skrev for 2 months siden | | | |

Hej Bruno. Prøv at tage et starter kabel hvis du har sådan en, eller måske kan låne en og sæt den på batteriets minuspol og den anden ende, på er godt stel sted på motoren, det kan være du skal sætte 2 kabler sammen for at nå, se så om det ændre noget.

-------------------------------------------
veteranen6@gmail.com
Facebook venner nej tak-Kun de rigtige venner har min interesse..
(permalink) Bruno171279 Member
Skrev for 2 months siden | | | |

Jeg må ned under den og kigge igen og så evt prøve den med at startkabel her i weekenden.

(permalink) Bruno171279 Member
Skrev for 2 months siden | | | |

Nyt stelkabel så var der 14,4v ubelastet og 13,5 med lyset tændt, målt over batteriet. Så mon ikke det problem skulle være løst nu :)

(permalink) veteranen Member
Skrev for 2 months siden | | | |

Tillykke Bruno.
Så var det her hunden lå begravet. Godt du fandt fejlen.

-------------------------------------------
veteranen6@gmail.com
Facebook venner nej tak-Kun de rigtige venner har min interesse..
(permalink) AndersHH Member
Skrev for 2 months siden | | | |

Fint du lige melder tilbage :-)

-------------------------------------------
Birkerød
1974 VW 1303/1600 ccm
the_lawnmower(bummelum)hotmail.com

Reply

You must log in to post.